Selecteer een pagina
we of niet gelijk het bed in?

We zaten met vijf vriendinnen aan tafel. Vriendin A. (43 en tot haar verdriet single) zat met een probleem. Laatst was ze eindelijk weer eens een leuke man tegengekomen. ‘Ik heb met hem gezoend en eigenlijk wilde ik ook wel direct met hem naar bed, maar ik heb het niet gedaan.’ Een stemmetje in haar achterhoofd had gezegd: even wachten. Nu maakte ze zich zorgen. Zou die leuke man niet weglopen? Gedroeg ze zich als een saaie muts? 

Is het écht wat 

We keken elkaar aan. 
‘Tja,’ zei de een, ‘ik volg altijd mijn gevoel: heb ik zin, dan duik ik het bed in.’
Een ander zei: ‘Ik doe dat niet, hoor, ik wil eerst weten of hij écht leuk is.’ 

Ouderwetse maagd? 

Mijn advies luidde: stel het uit. En nee, daarmee ben je geen dooie muts en ook geen ouderwetse maagd. Je zorgt gewoon goed voor je seksualiteit. Als je de tijd neemt om elkaar te leren kennen, heb je meer kans om een blijvende, warme en stevige relatie op te bouwen. 

Een kater om alles 

Een relatie is niet alleen op aantrekkingskracht gebaseerd. Vrouwen zijn vaak verbaasd als ik dit zeg. Dat komt: haast hebben is ‘normaal’. Ook als het om seks gaat. Terwijl uit de cijfers van onderzoek en uit de praktijk blijkt dat snel overgaan tot ‘de daad’ bijna altijd leidt tot een kater. Eigenlijk heb je een kater om alles wat je links hebt laten liggen. Want hoe leuk is die eerste kus? Stiekem elkaars hand aanraken tijdens het lopen? Met kleren aan vrijen in het portiek? 

Als een artisjok 

Mijn vriendin A. zat er wat stilletjes bij. Gelukkig wist een van de meiden raad. Ze zei: ‘Ik zie de liefde als een artisjok, die prop je ook niet in één keer in je mond. Die pel je blaadje voor blaadje af. Als hij of zij je écht leuk vindt, dan is langzaam gaan prima. En anders weet je ook genoeg.’ 

Wat vind jij? Gelijk het bed in op de eerste date of liever uitstellen?