Selecteer een pagina

‘Ik val op blonde reuzen, mannen met stevige benen, een vierkante kaak, type Viking. Dat vind ik sexy,’ zei mijn vriendin Tanja op een feestje. ‘Grappig,’ reageerde Lisette, ‘geef mij maar een tengere hardloper.’ We stonden bij het buffet van de jarige vriendin en aten de heerlijkste salades en huisgemaakte pizza. Grinnikend schoof de moeder van de jarige aan bij ons groepje. Ze is 78. Ze zei: ‘Ik vind Ryan Gosling de meest sexy man op aarde.’

Maak je top 3

Waarschijnlijk maak ook jij zó een top drie van sexy mannen en vrouwen. We denken dat ons lijstje heel apart en bijzonder is. Beslist uniek. Toch blijkt dat niet zo te zijn. Wetenschappers beweren dat niet wijzelf, maar de natuur bepaalt wat sexy is. 

Recht van lijf en leden

Uit onderzoeken blijkt dat we allemaal vallen op mensen die recht van lijf en leden zijn en die een regelmatig gezicht hebben. We houden niet van scheve neuzen, flapperende oren en niet-gecorrigeerde tanden. Wel van: George Clooney. 

Belofte van geluk

De reden dat we vallen op symmetrische mensen is dat hun fysiek doet vermoeden dat ze lekker vruchtbaar zijn. Als je met George Clooney een kind krijgt, komt alles goed. Schoonheid is de belofte van geluk.

De slaapkamer in

Interessante theorie. Maar persoonlijk geloof ik er niet zo in. 
Ik had gisteren mijn pasgescheiden vriendin aan de telefoon. Ze verzuchtte dat ze zo verlangde naar een nieuwe liefde. ‘Ach,’ zei ze, ‘belde Javier Bardem maar eens voor een date. Ik zou hem direct de slaapkamer in sleuren, hij is zó sexy.’ 

Als een blok

Ik dacht aan de acteur in Skyfall, waarin hij een aartslelijke, geblondeerde psychopaat speelt. ‘Neeeeee!’ gilde mijn vriendin, ‘ik bedoel natuurlijk de Javier Bardem zoals in Eat Pray Love.’  
Ik dacht na over wat ik nou een sexy man vind. 
Ik bleek helemaal niet te voldoen aan wat wetenschappers hebben becijferd en gemeten. Ik val als een blok voor Gérard Depardieu. 

Val jij immer op zwartharig of met lange benen? Of verschilt het nogal? Leuk als je laat horen wat jij “sexy” vindt.