Selecteer een pagina

‘Ooo, als ik hem zie…’ Mijn vriendin Karina (45) lachte, wapperde met haar handen om haar blozende wangen af te koelen en gilde: ‘Hij is zó knap!’ Het was even stil; toen zei ze: ‘Ik kan wel flauwvallen van begeerte. Ik ben nog nooit zo verliefd geweest.’

Ik glimlachte en keek naar mijn stralende vriendin. Verliefde vriendinnen zijn heerlijk, mits je niet te lang met ze praat. Karina is wel vaker verliefd. Elke zes à acht weken, eerlijk gezegd. Steeds een nieuwe liefde, een nog sexyer man. En steeds dat zinnetje: ‘Ik ben nog nooit zo verliefd geweest.’

Maar verliefd? Ik denk dat Karina vooral heel erg hitsig is. Sinds ze anderhalf jaar geleden is gescheiden van haar Paul, lijkt het wel of ze weer in de puberteit zit.

De puberteit? Op je 45ste zeker

Nou, dat kan wel degelijk. Karina had een ingedut seksleven met haar ex. Ze dacht dat haar seksualiteit was ‘verdwenen’. Maar je seksualiteit verdwijnt niet. Nooit. Ze kan zich wél verstoppen. Ze ligt dan, zeg maar, ‘helemaal achter in de sokkenla’. Je vergeet dat ze bestaat.

Een aardige meneer of mevrouw

Tot je gaat dansen en zwieren, er misschien een paar wijntjes in gooit en aandacht krijgt van een aardige meneer (of een leuke vrouw als je daarop valt). Dan kan het zomaar gebeuren dat je seksualiteit wakker schrikt en denkt: oh la la, wat gebeurt hier?

Je denkt: ik ben verliefd.

Maar je bent belust.

Geil.

Even opletten, nu

Logisch, want de boel heeft veel te lang stilgelegen daaronder. Prima om daaraan toe te geven als je zin hebt in een eenmalige vrijpartij. Maar… als je op zoek bent naar een nieuwe liefde, iemand met wie je samen oud wordt, dan, zou ik zeggen, moet je juist níét gelijk het bed in duiken.

Geilheid is een dom ding

Als je heel erg drooggekookt bent, dan word je gestuurd door je onderbuik. En die onderbuik is niet kritisch. Die wil maar een ding: een ander geslachtsorgaan. Ja, ik zeg maar even hoe het zit. Je onderbuik kijkt echt niet of iemand een aardig karakter heeft. Of dat die ander bij je past. Of hij/zij lief is, kan lachen om dezelfde grappen, wellicht een potentiële vader van je kinderen is.

Meer dan een nacht pret

Dus: op zoek naar een echte leukerd, voor meer dan een nacht pret-in-bed? Stel de seks even uit. Snuffel en schuifel en wandel door het bos om te ontdekken of deze persoon werkelijk topkwaliteit is. Mijn vriendin Karina doet dat niet. Zij zegt elke zes à acht weken hetzelfde: ‘Met déze man ga ik trouwen!’

En dan zeg ik, keer op keer: ‘Ik hoop het, lieverd.’