Selecteer een pagina

Laatst zei een van mijn vriendinnen iets typisch. Ze zei: ‘Het lijkt wel of mannen meer gemaakt zijn voor seks dan vrouwen. Alsof hun lichaam altijd wel zin heeft en het onze niet.’ Ze keek er wat beteuterd bij.Ik dacht erover na. Klopte haar gedachtegang?

Vrouwen lopen voor

Nee, mannen zijn niet ‘meer’ voor seks gemaakt dan vrouwen. Vrouwen en mannen hebben evenveel genotspotentieel en ik denk zelfs dat vrouwen meer genot kunnen ervaren. Voor vrouwen is het makkelijker om lange, intense orgasmes zoals het vallei-orgasme te beleven. Vrouwen zijn vaak beter in voelen, ze hebben meer talent om in hun lijf te zakken. Mannen – nu generaliseer ik wel een beetje, hoor – zitten vaak meer in hun hoofd.

Truitje met welving

Toch is mijn vriendin niet aan het bazelen. Ze bedoelt alleen iets anders dan ze zegt.
Wat ze bedoelt is dit: voor mannen is het vinden van opwinding makkelijker dan voor vrouwen. Mannen staan eerder ‘aan’. En ze hebben maar weinig nodig om in the mood te geraken. Visueel ingesteld als ze zijn, kunnen mannen al paraat staan bij het aanschouwen van een bloot vrouwenbeen. Of de welving in een truitje. Dat weet je waarschijnlijk wel. Vrouwen worden er niet warm of koud van. Ze denken: ja, en?

Ze heeft maar één functie

Toch kunnen vrouwen enorm opgewonden raken. Om dat te bereiken moet je wel een paar dingen weten. Ding 1 is: ken de clitoris. Wist je dat de clitoris louter en alleen bedoeld is om haar eigenaresse genot te schenken? En dat ze – in opgewonden staat – ongeveer even groot is als de penis van de man?

Vrouwen omhouden alles

Wat je ook moet weten is dit. Vrouwen hebben wat meer opwarmtijd nodig dan mannen.
Voor veel vrouwen duurt het voorspel het hele etmaal voor de daad. Dus een ruzie, een ziek kind of een lekkende tent in de vakantie: het heeft allemaal invloed op onze seksuele beleving. Vrouwen onthouden alles en obstakels beïnvloeden je zin in seks.
Ik legde het mijn vriendin allemaal haarfijn uit. ‘Dus eigenlijk zijn vrouwen juist gemáákt voor seks?’ vroeg ze vrolijk. ‘Ja,’ antwoordde ik, ‘als alle lichten op groen staan, is seks en klaarkomen voor vrouwen één groot feest.’