Selecteer een pagina

Ellen (44) kocht een halfjaar geleden een vibrator. Ze dacht: misschien kan ik dan eindelijk eens klaarkomen. En misschien krijg ik er ook wel zin van.

Het werkte. Ellen schreef me: ‘Die vibrator werkt als een trein. Liep ik eerst nergens voor warm, nu wil ik wel vijf keer per week vrijen met mijn man. Ik ben de hele tijd in the mood. En het klaarkomen is lekker. Geweldig, zeg. Ik schrijf je omdat ik een vraag heb. Ik merkte op een gegeven moment dat ik het trilniveau van het apparaat steeds hoger moest zetten om een orgasme te kunnen krijgen. En het lijkt ook wel alsof mijn clitoris ongevoelig is geworden voor mijn vingers. Dat lijkt me geen goed teken. Marleen, hoor je dit vaker en: wat doe ik eraan?’

Jazeker hoor ik dit vaker. Heel vaak zelfs.

Alles met een motor

Het ‘elektrische seksuele hulpstuk’ om het zo maar te noemen (ik bedoel hiermee: alle seksspeeltjes waar een motortje in zit), is voor veel vrouwen een uitkomst, omdat ze er opgewonden van raken en er door kunnen klaarkomen. Dat is natuurlijk fijn.

Er is ook een groot nadeel 

Een vibrator kan je numb  maken.

Numb is: ongevoelig, verdoofd. Een numb  vagina voelt een beetje als een slapend been of een verdoofde wang als je bij de tandarts vandaan komt.

Dat komt: de vrouwelijke genitaliën zijn kwetsbaar en uiterst gevoelig. Als je met een vibrator aan de slag gaat, raus je met grote, lompe passen door die ijle gebieden. Denk: olifant door porseleinkast. Voorzichtigheid is dus geboden.

De haastmaker

Moet je nou geen hulpstukken meer gebruiken? Nee, maar wees wel wat terughoudend in het gebruik. En bedenk dat een vibrator aanzet tot haast. Vaak zorgt het trillen van het apparaat voor een snel hoogtepunt. Enne, de beste hoogtepunten krijg je door juist langzaam te gaan.

Ik schreef Ellen terug: ‘Rustig aan dus. De beste tip voor meer seksueel plezier is heel eenvoudig: maak geen haast.’