Selecteer een pagina
Ik ben bang voor het orgasme

Ik kreeg een mail van Jacqui met een interessante vraag. Ze schreef: ‘Hi Marleen, ben heel blij met je audiobook Fantastische Orgasmes. Ik lag de hele middag op bed te luisteren en verbaasde me over de hoeveelheid feiten en wetenswaardigheden die ik niet wist over het orgasme. Nu heb ik het boek uit en heb ik nog een vraag. Bij mij gaat het klaarkomen soms wel en soms niet. Dit is mijn probleem: als ik aan selflove doe en de opwinding groeit, dan denk ik steeds: stel dat het orgasme straks niet ophoudt, stel dat het eindeloos doorgaat, uren of dagen misschien wel – wat dóé ik dan?

Terwijl ik dit opschrijf, realiseer ik me dat deze gedachte inderdaad toch wel een remmende factor is. Meer dan ik dacht. Misschien vind je mijn vraag een beetje suf, maar als ik het aan íémand kan vragen, ben jij het wel. Alvast mijn hartelijke dank voor je antwoord. Groetjes, Jacqui.’

Suffe vraag?

Welnee, ik snap het maar al te goed. Jacqui’s vraag gaat over angst voor overgave. Zij is echt niet de enige die vreest te worden “overspoeld”, eigenlijk: weggeveegd, door het orgasme.  

Ik schreef Jacqui: ‘Ik kan wel zeggen: dat gebeurt niet, maar dat is niet wat je wilt horen. Ik heb iets zinnigers te zeggen.’

Waar komt het vandaan?

Waar je eigenlijk een beetje bang voor bent is de kracht van je seksualiteit. Die power zit in ons allemaal. De meeste mensen staan er nooit bij stil. Ze doen aan seks en vinden het aangenaam. Maar waar die kracht vandaan komt, hoe je haar groter maakt en beteugelt? 

Amazones

Ik leer vrouwen dit in mijn onlineprogramma Zin-in-seks. Ik leer ze, hoe je de amazone wordt van je eigen orgasme. Jij zit te paard en trekt aan de teugels. Zodat het paard er nooit met je vandoor gaat. 

Heerlijk overspoelen

Als je dat eenmaal kunt (je moet het sturen van seksuele power echt oefenen, ik noem het zelfs trainen), dan hoef je nooit meer bang te zijn voor je orgasme. Het orgasme mag komen en het zal je heerlijk overspoelen, maar… jij bent de baas.